მარტივი დესერტი ცხობის გარეშე
12:00 ორშ. 1 აგვისტო, 2022 წელი
არ სჭირდება ფქვილი, კვერცხი და მომზადება მხოლოდ 10 წუთს მოითხოვს.
საჭირო პროდუქტი:
- კარაქი - 100 გ
- 20%-იანი არაჟანი ან ცხიმიანი ნაღები - 100 გ
- შაქარი - 100 გ
- ვანილის - 10 გ
- მარილი - მწიკვი
- რძის ფხვნილი - 250 გ
- თხილი - გემოვნებით
მომზადების წესი:
1. კარაქი დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ, ჯერ ცოტა მარილი და შაქარი, შემდეგ კი არაჟანი დაუმატეთ და კარგად აურიეთ.
2. მიღებული მასა ადუღებამდე მიიყვანეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით. ამის შემდეგ დაუმატეთ ვანილის და მიღებული მასა მიქსერით 2-3 წუთის განმავლობაში თქვიფეთ.
3. ათქვეფილ მასას ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ რძის ფხვნილი და კარგად აურიეთ. საბოლოოდ მიიღებთ სქელ, ბლანტ მასას, რომელიც ფორმას შესანიშნავად ინარჩუნებს.
4. სასურველ ფორმაში ჩააფინეთ პოლიეთილენის ფირი, წაუსვით ზეთი და მომზადებული მასა გადაიტანეთ.
5. დესერტს თხილი მოაყარეთ და საყინულეში 20-30 წუთით შედგით. სუფრაზე მიტანის წინ კი ლამაზ კვადრატებად დაჭერით.
ბურფი ინდური დესერტია, რომელიც გემოთი რძიან შოკოლადს წააგავს, მაგრამ ბევრად უფრო ნაზი ტექსტურით.
გემრიელად მიირთვით!
ესეც სცადეთ 👇
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან