დესერტი

ორცხობილა კორჟიკი - გემო ბავშვობიდან

fun time

18:02 შაბ. 9 სექტემბერი, 2023 წელი

ორცხობილა კორჟიკი

14
დაკოპირებულია

ამ უგემრიელესი ნამცხვრის გემო, რომელიც წლების წინათ, ყველა სკოლის ბუფეტში იყიდებოდა, უფროსი თაობის ადამიანებს მშვენივრად ახსოვთ, თუმცა, ვფიქრობთ, რომ მათ შვილებს და შვილიშვილებსაც მოეწონებათ. 

საჭირო პროდუქტი:

  • გაცრილი ფქვილი - 420 გრ.
  • შაქარი - 200 გრ.
  • რძე - 100 მლ.
  • კარაქი - 100 გრ.
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ვანილი,
  • გამაფხვიერებელი - 1/2 ჩ.კ.

გადასასმელად - 1 კვერცხის გული და 1 ჩ.კ. რძე (ან შაქარი მოაყარეთ).

მომზადების წესი:

ფქვილი და გამაფხვიერებელი წვრილ საცერში გაცერით.

რძეს ვანილი და შაქარი დაუმატეთ, წამოადუღეთ და გააცივეთ.

კვერცხი და კარაქი ერთად ათქვიფეთ, დაასხით გაცივებული რძე და ნელ-ნელა დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. მოზილეთ ცომი და 60 წუთით მაცივარში შედგით.

მაცივრიდან გამოღების შემდეგ ცომი, დაახლოებით, 6-7 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ. სპეციალური ფორმის ან ჩვეულებრივი ჭიქის დახმარებით ამოჭერით დიდი წრეები და საცხობი ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე გადაიტანეთ.

ცალკე ათქვიფეთ 1 კვერცხის გული და 1 ჩ.კ რძე და ნამცხვრებს თავზე გადაუსვით, შემდეგ ზემოდან შაქარი მოაყარეთ და 210 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 12 წუთის განმავლობაში აცხვეთ.

გემრიელად მიირთვით!

ესეც სცადეთ:

ორცხობილა კვერცხის გარეშე

საბავშვო ორცხობილა


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

როგორ მოვამზადოთ ნიგვზის რძე?

ნიგვზის რძე

პანა კოტა ფორთოხლით - მსუბუქი საახა...

პანა კოტას რეცეპტი

ტრადიციული ინგლისური საშობაო კექსი...

საშობაო კექსი

ნუთელა სახლის პირობებში

ნუთელას რეცეპტი

მოჭიქული წაბლი - როგორ მოვამზადოთ ს...

მოჭიქული წაბლი

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

კარალიოკის მურაბა

კარალიოკის მურაბა

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო,...

საზამთროს მურაბა
დარიჩინით

ატმის წვენი ზამთრისთვის - მაცოცხლებ...

ატმის წვენის მომზადება