დესერტი

როგორ მოვამზადოთ საუკეთესო კარამელი და „ირისი“ სახლის პირობებში?

ეკო ტატულაშვილი

12:55 ოთხ. 9 დეკემბერი, 2020 წელი

საუკეთესო კარამელი

14
დაკოპირებულია

კარამელის გამოყენება შეიძლება: ტორტებში, ნამცხვრებში, ფუნთუშებსა და კრუასანებში კრემის სახით და დესერტის გასაფორმებლად, კანფეტების მოსამზადებლად და ა.შ. 

საჭირო ინგრედიენტები:
შაქარი - 3-4 ჭიქა
რძე - ნახ.ლ
კარაქი - 100 გრ

მომზადების წესი:
1. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით რძე, საშუალო ცეცხლზე დადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი და ხის კოვზით ურიეთ, სანამ შაქარი ყავისფერი არ გახდება.
ამის შემდეგ, კარამელში დარბილებული კარაქი ჩაუშვით და თქვენთვის სასურველ კონდიციამდე ხარშეთ. (პროცესის დასრულებას, დაახლოებით, 1 საათი სჭირდება)
2. მზა კარამელი ცეცხლიდან გადმოდგით და შესაფერის ჭურჭელში გადაიტანეთ.

შენიშვნა:
გახსოვდეთ, რომ დაახლოებით ერთსაათიანი დუღილის შემდეგ მიიღებთ თხელი კონსისტენციის კარამელს ტოპინგისა და კრემებისთვის. საათნახევრიანი ხარშვის შემდეგ კარამელი შესანიშნავ, მოხარშულ შესქელებულ რძედ იქცევა; 2-საათიანი ხარშვის შემდეგ, სქელი, წელვადი კარამელი გექნებათ, ხოლო 2,5-საათიანი ხარშვით - ნამდვილი ირისის კანფეტი.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

როგორ მოვამზადოთ მზესუმზირას ჰალვა?

ჰალვას რეცეპტი

რულეტი პრაღა „პრაღის“ ტორტის მოყვარ...

რულეტი პრაღა

მოამზადეთ თურქული რაჰათლუკუმი 15 წუ...

თურქული რაჰათლუკუმი 15
წუთში

ქლიავის ჩირის მომზადება - 5 საუკეთე...

ქლიავის ჩირის დამზადება

ჟოლოს გაყინვა - 4 ოქროს წესი დიასახ...

ჟოლოს გაყინვა

ნაყინის მომზადება ბანანით

ნაყინის მომზადება
ბანანით

წითელი მოცხარის ჯემი ზამთრისთვის

წითელი მოცხარის ჯემი
ზამთრისთვის

ნესვის ჩირის მომზადება სახლის პირობ...

ნესვის ჩირის მომზადება

შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე, უგემ...

შოკოლადის ტორტი ცხობის
გარეშე