დესერტი

როგორ მოვამზადოთ საუკეთესო კარამელი და „ირისი“ სახლის პირობებში?

ეკო ტატულაშვილი

12:55 ოთხ. 9 დეკემბერი, 2020 წელი

საუკეთესო კარამელი

14
დაკოპირებულია

კარამელის გამოყენება შეიძლება: ტორტებში, ნამცხვრებში, ფუნთუშებსა და კრუასანებში კრემის სახით და დესერტის გასაფორმებლად, კანფეტების მოსამზადებლად და ა.შ. 

საჭირო ინგრედიენტები:
შაქარი - 3-4 ჭიქა
რძე - ნახ.ლ
კარაქი - 100 გრ

მომზადების წესი:
1. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით რძე, საშუალო ცეცხლზე დადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ.
ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი და ხის კოვზით ურიეთ, სანამ შაქარი ყავისფერი არ გახდება.
ამის შემდეგ, კარამელში დარბილებული კარაქი ჩაუშვით და თქვენთვის სასურველ კონდიციამდე ხარშეთ. (პროცესის დასრულებას, დაახლოებით, 1 საათი სჭირდება)
2. მზა კარამელი ცეცხლიდან გადმოდგით და შესაფერის ჭურჭელში გადაიტანეთ.

შენიშვნა:
გახსოვდეთ, რომ დაახლოებით ერთსაათიანი დუღილის შემდეგ მიიღებთ თხელი კონსისტენციის კარამელს ტოპინგისა და კრემებისთვის. საათნახევრიანი ხარშვის შემდეგ კარამელი შესანიშნავ, მოხარშულ შესქელებულ რძედ იქცევა; 2-საათიანი ხარშვის შემდეგ, სქელი, წელვადი კარამელი გექნებათ, ხოლო 2,5-საათიანი ხარშვით - ნამდვილი ირისის კანფეტი.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

პრიალა მინანქარი

პრიალა მინანქარი

ყავა კედრის კაკლით - ახალი გემო

კედრის კაკალი

კივის ჯემი - ვიტამინების განძი ზამთ...

კივის ჯემი -

ჰალვის სასარგებლო თვისებები

ჰალვის სასარგებლო
თვისებები

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“ და რატომ...

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“
და რატომ დაარქვეს ასე?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას მარილი?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას
მარილი?

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი
ზამთრისთვის

შოკოლადის კექსი - მზადდება ჭიქაში,...

შოკოლადის კექსი