დესერტი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და სასარგებლო

fun time

16:31 ორშ. 29 ივლისი, 2024 წელი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა

14
დაკოპირებულია

ადრე, როცა შაქარი არ იშოვებოდა ან ძალიან ძვირი ღირდა, ჩვენი დიდი ბებიები მშვენივრად ახერხებდნენ უშაქროდ სხვადასხვა ნუგბარის მომზადებას. ახლა შაქარი ყველასთვის ხელმისაწვდომია, მაგრამ ჯანმრთელობისთვის უკეთესი იქნება, რაც ნაკლებს მოვიხმართ. ჩვეულებრივ მურაბაში შაქარი კონსერვანტის ფუნქციას ასრულებს, ამიტომ უშაქრო მურაბისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია სტერილური ქილების და ხუფების გამოყენება, რათა მურაბა დიდხანს შევინახოთ. 

 

ჟოლოს უშაქრო მურაბის მომზადების წესი:

ჟოლოს ყუნწები მოაცილეთ, მაგრამ არ გარეცხოთ, რომ წვენი არ დაიკარგოს.

წინასწარ გასტერილიზებული ქილები ყუნწებდაცლილი ჟოლოთი შეავსეთ და დიდ ქვაბში ჩადგით, რომელსაც ძირზე ტილო აქვს ჩაფენილი. ქვაბი წყლით ისე შეავსეთ, რომ ქილებს შუამდე მისწვდეს და დაბალ ცეცხლზე დადგით.

როდესაც წყალი გაცხელდება, კენკრა წვენს გამოყოფს და ზომაში შემცირდება, ამიტომ შეგიძლიათ ქილებს ჟოლო დაამატოთ.

როცა ჟოლო მთლიანად წვენით დაიფარება, ქილებს ხუფები დააფარეთ და ნახევარი საათის განმავლობაში გაასტერილეთ. გაითვალისწინეთ, რომ სტერილიზაციის დრო წყლის ადუღების წუთიდან უნდა აითვალოთ.

მზად იყავით, რომ ასე მომზადებული მურაბა სქელი კონსისტენციის არ იქნება. სქელი კონსისტენციის მისაღებად მულტისახარში ქვაბი დაგჭირდებათ, სადაც კენკრას სასურველი სისქის მიღებამდე ხარშავთ და შემდეგ 20-30 წუთის განმავლობაში გაასტერილებთ. პროცესიის დასრულების შემდეგ ქილები უნდა გადააბრუნოთ და შეფუთოთ.

მურაბის გასასქელებლად კიდევ ერთი ხერხი არსებობს - ხარშვის დასრულებამდე 5 წუთით ადრე კენკრას წინასწარ დამბალი პექტინი დაუმატეთ (12 გრ 1 კგ ხილზე) და კარგად აურიეთ, რომ პექტინი თანაბრად გაიხსნას და განაწილდეს.

უშაქრო მურაბა მდიდარია ვიტამინებით და მშვენიერი დესერტია დიაბეტით დაავადებული ადამიანებისთვის.

აქვე წაიკითხეთ 👇

ბროწეულის ნატურალური წვენი და მურაბა

ქილების სტერილიზაცია ღუმელში

ტოპ პროდუქტები შაქრიანი დიაბეტის მქონე ადამიანებისთვის


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

შოკოლადის ტორტი ცხობის გარეშე, უგემ...

შოკოლადის ტორტი ცხობის
გარეშე

ბლონმანჟე შოკოლადით — ნაზი და მსუბუ...

ბლონმანჟე შოკოლადით

მარწყვი შოკოლადში – როგორ მოვამზადო...

მარწყვი შოკოლადში

ტორტი „მიკადო“ – უგემრიელესი სომხურ...

ტოროტი მიკადო

ქოლდ ბრიუ – ცივად დაყენებული ფილტრი...

ქოლდ ბრიუ

თაფლის ტორტი - მარტივი დესერტი ცხობ...

თაფლის ტორტი - მარტივი
დესერტი

უკოფეინო ყავა - მოამზადეთ ფინიკის კ...

უკოფეინო ყავა ფინიკის
კურკებისგან

არაჟნის მოხარშული კრემი

არაჟნის მოხარშული კრემი

ცივი კრემი შესქელებული რძით

ცივი კრემი შესქელებული
რძით