მურაბა

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

დესერტი

იზაბელა, იგივე ადესა, დასავლეთ საქართველოშია გავრცელებული მუქი ფერის, არომატული ყურძნის ჯიშია, რომლისგანაც, მათობელა ღვინის გარდა, გემრიელი მურაბაც მზადდება. „იზაბელას“ მურაბას მომჟავო გემო, გამორჩეული არომატი და მუქი ფერი აქვს. ის სუფრასთან თხილთან, მშრალ კრეკერებთან ან ნაყინთან ერთად მიაქვთ.

17:16 ოთხ. 23 ოქტომბერი

კარალიოკის მურაბა

დესერტი

კარალიოკი შემოდგომის გემრიელი და სასარგებლო ხილია, რომელიც უამრავ  ვიტამინს და მინერალს შეიცავს. ბევრმა არ იცის,  რომ ამ ხილისგან უგემრიელესი მურაბა მზადდება, რომელიც ზამთრის ცივ დღეებში შემოდგომის მზიან დღეებს გაგახსენებთ. 

13:53 სამ. 15 ოქტომბერი

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო, რომელსაც შეიყვარებთ

დესერტი

თუ ცხელი ზაფხულის დღეებში კარგად ჩაცივებული, ტკბილი და გემრიელი საზამთროს დაგემოვნების მოყვარული ხართ, სანამ საზამთროს კანებს ნაგვის ურნაში გადაყრით, დაფიქრდით, იქნებ მისგან გემრიელი და სურნელოვანი ნუგბარის დამზადება გეცადათ?

17:15 ორშ. 2 სექტემბერი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და სასარგებლო

დესერტი

ადრე, როცა შაქარი არ იშოვებოდა ან ძალიან ძვირი ღირდა, ჩვენი დიდი ბებიები მშვენივრად ახერხებდნენ უშაქროდ სხვადასხვა ნუგბარის მომზადებას. ახლა შაქარი ყველასთვის ხელმისაწვდომია, მაგრამ ჯანმრთელობისთვის უკეთესი იქნება, რაც ნაკლებს მოვიხმართ. ჩვეულებრივ მურაბაში შაქარი კონსერვანტის ფუნქციას ასრულებს, ამიტომ უშაქრო მურაბისთვის ძალიან მნიშვნელოვანია სტერილური ქილების და ხუფების გამოყენება, რათა მურაბა დიდხანს შევინახოთ. 

 

16:31 ორშ. 29 ივლისი

ბაბუაწვერას მურაბა - სარგებელი და მომზადების წესი

დესერტი

ბაბუაწვერა უამრავ ვიტამინს და მიკროელემენტს შეიცავს და ბევრი სასარგებლო თვისება აქვს, რომლებსაც თერმული დამუშავების დროსაც ინარჩუნებს. ბაბუაწვერას მურაბა შესანიშნავი საშუალებაა, რომ გაზაფხულის სიახლე და ენერგია ზამთრამდე შეინახოთ. 

18:34 ოთხ. 24 აპრილი

ხურმის მურაბა და ჯემი - მარტივი რეცეპტები

დესერტი

ეს არის ლამაზი ფერის, არომატული დესერტი, თაფლის გემოთი - აუცილებლად სცადეთ!

15:44 კვი. 24 სექტემბერი, 2023 წელი

ალუბლის მურაბა ხარშვის გარეშე

დესერტი

ჩვენს დროში, ჯანსაღი საკვების მიმდევართა რიცხვი ყოველწლიურად იზრდება. შესაბამისად, ვიტამინებით სავსე ხილისა და ბოსტნეულის შენახვა თერმული დამუშავების გარეშე ძალიან პოპულარულია. გთავაზობთ ალუბლის მურაბის ბებიების ტექნოლოგიით მომზადებას, რაც ვიტამინების მაქსიმალურად შეინარჩუნებს. 

 

16:00 კვი. 11 ივნისი, 2023 წელი

ლეღვის მურაბა ნიგვზით

დესერტი

მურაბის მოსამზადებლად სასურველია მომცრო ზომის, მკვრივი ნაყოფი შეარჩიოთ, რომ ხარშვის პროცესში მთლიანობა შეინარჩუნოს. 

 

15:43 ხუთ. 8 სექტემბერი, 2022 წელი

ფორთოხლის კანის მურაბა - გემო, რომელსაც ვერ დაივიწყებთ

დესერტი

ფორთოხლის კანის ხვეულებისგან გაკეთებული მურაბა ძალიან შთამბეჭდავად გამოიყურება და ნებისმიერ სუფრას დაამშვენებს. ზოგადად, ციტრუსების მურაბა უგემრიელესია. და თუ ამ მურაბასაც ერთხელ მაინც გასინჯავთ, ფორთოხლის კანებს ნაგავში არასოდეს გადააგდებთ. სხვათა შორის, ფორთოხლის კანები შეგიძლიათ, ერთი თვის მანძილზე აგროვოთ, თუ მაცივარში შეინახავთ. 

12:00 შაბ. 12 თებერვალი, 2022 წელი

მანდარინის მურაბა - უძველესი რეცეპტი ბებიას რვეულიდან

დესერტი

ამ უძველესი რეცეპტით მომზადებული მთელ-მთელი მანდარინის მურაბა ზამთრის ნაცრისფერ დღეებს სითბოთი აგივსებთ და იმუნიტეტის ამაღლებაში დაგეხმარებათ.

14:00 პარ. 5 ნოემბერი, 2021 წელი