დესერტი

ალუბლის მურაბა ხარშვის გარეშე

fun time

16:00 კვი. 11 ივნისი, 2023 წელი

ალუბლის მურაბა ხარშვის
გარეშე

14
დაკოპირებულია

ჩვენს დროში, ჯანსაღი საკვების მიმდევართა რიცხვი ყოველწლიურად იზრდება. შესაბამისად, ვიტამინებით სავსე ხილისა და ბოსტნეულის შენახვა თერმული დამუშავების გარეშე ძალიან პოპულარულია. გთავაზობთ ალუბლის მურაბის ბებიების ტექნოლოგიით მომზადებას, რაც ვიტამინების მაქსიმალურად შეინარჩუნებს. 

 

მურაბის მოსამზადებლად საჭიროა:

  • 800 გრ. ალუბალი
  • 800 გრ. შაქარი

მომზადების წესი:

1. ალუბალს კურკები გამოაცალეთ, შაქარი დააყარეთ და კარგად აურიეთ. დატოვე 10 საათით ოთახის ტემპერატურაზე.

2. ალუბალს მომდევნო 4 დღის განმავლობაში, ყოველ 3 საათში ერთხელ უნდა მოურიოთ. ღამით „ცოცხალი მურაბა“ მაცივარში უნდა შედგათ, დილით გამოიღოთ და მორევა გააგრძელოთ.

3. მეხუთე დღეს მურაბა მშრალ ქილებში გადაიტანეთ და მაცივარში ან გრილ სარდაფში შეინახეთ.

შენიშვნა: თუ შაქრის ერთი კრისტალი მაინც გაუხსნელი დარჩა, ალუბალი შეიძლება ამჟავდეს.

ესეც სცადეთ:

ალუბლის შტრუდელი ლავაშით - გემრიელი და სწრაფი დესერტი

ალუბლის ტორტის რეცეპტი - - ფუმფულა ბისკვიტით და ნაღების კრემით. უგემრიელესია!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

პრიალა მინანქარი

პრიალა მინანქარი

ყავა კედრის კაკლით - ახალი გემო

კედრის კაკალი

კივის ჯემი - ვიტამინების განძი ზამთ...

კივის ჯემი -

ჰალვის სასარგებლო თვისებები

ჰალვის სასარგებლო
თვისებები

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“ და რატომ...

როგორ შეიქმნა „ჩიტის რძე“
და რატომ დაარქვეს ასე?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას მარილი?

რატომ უნდა დაუმატოთ ყავას
მარილი?

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

მსხლის ჯემი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი ზამთრისთვის

ვაშლისა და გოგრის წვენი
ზამთრისთვის

შოკოლადის კექსი - მზადდება ჭიქაში,...

შოკოლადის კექსი