ალუბლის მურაბა ხარშვის გარეშე
16:00 კვი. 11 ივნისი, 2023 წელი
ჩვენს დროში, ჯანსაღი საკვების მიმდევართა რიცხვი ყოველწლიურად იზრდება. შესაბამისად, ვიტამინებით სავსე ხილისა და ბოსტნეულის შენახვა თერმული დამუშავების გარეშე ძალიან პოპულარულია. გთავაზობთ ალუბლის მურაბის ბებიების ტექნოლოგიით მომზადებას, რაც ვიტამინების მაქსიმალურად შეინარჩუნებს.
მურაბის მოსამზადებლად საჭიროა:
- 800 გრ. ალუბალი
- 800 გრ. შაქარი
მომზადების წესი:
1. ალუბალს კურკები გამოაცალეთ, შაქარი დააყარეთ და კარგად აურიეთ. დატოვე 10 საათით ოთახის ტემპერატურაზე.
2. ალუბალს მომდევნო 4 დღის განმავლობაში, ყოველ 3 საათში ერთხელ უნდა მოურიოთ. ღამით „ცოცხალი მურაბა“ მაცივარში უნდა შედგათ, დილით გამოიღოთ და მორევა გააგრძელოთ.
3. მეხუთე დღეს მურაბა მშრალ ქილებში გადაიტანეთ და მაცივარში ან გრილ სარდაფში შეინახეთ.
შენიშვნა: თუ შაქრის ერთი კრისტალი მაინც გაუხსნელი დარჩა, ალუბალი შეიძლება ამჟავდეს.
ესეც სცადეთ:
ალუბლის შტრუდელი ლავაშით - გემრიელი და სწრაფი დესერტი
ალუბლის ტორტის რეცეპტი - - ფუმფულა ბისკვიტით და ნაღების კრემით. უგემრიელესია!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან