ატმის სასარგებლო თვისებები
14:00 კვი. 24 ივლისი, 2022 წელი
ექიმები გვარწმუნებენ, რომ ატმის რეგულარული მოხმარება აძლიერებს იმუნურ სისტემას, იცავს ბევრი ინფექციური დაავადებისგან და ხელს უწყობს კანის სწრაფ აღდგენას.
ატმის ნაყოფი დიდი რაოდენობით მცენარეულ ბოჭკოს, პექტინებს და ბეტა-კაროტინს შეიცავს, რაც ადამიანის ყველა ორგანოსა და სისტემის მუშაობაზე სასიკეთო გავლენას ახდენს.
კერძოდ კი:
- ორგანიზმიდან გამოაქვს მძიმე მეტალები, ტოქსინები და ჭარბი სითხე;
- აქვეითებს სისხლში ქოლესტერინის დონეს;
- უზრუნველყოფს გულის კუნთის ნორმალურ მუშაობას;
- ასტაბილურებს არტერიულ წნევას;
- დადებითად მოქმედებს მხედველობაზე;
- აჯანსაღებს ნაწლავის მიკროფლორას.
👉 უამრავი სასარგებლო თვისების მიუხედავად, დიეტოლოგები გვირჩევენ, მხოლოდ გაფცქვნილი ნაყოფი მივირთვათ:
„ატამს ნაზი კანი აქვს, ამიტომ მისი კარგად გარეცხვა რთულია. ჩვენ არ ვიცით ,როგორ დაამუშავეს ნაყოფი, სანამ მაღაზიის დახლებამდე მივიდა, ამიტომ თავის დაზღვევის მიზნით მისი გაფცქვნა ჯობს“, - ამბობს მიჩიგანის უნივერსიტეტის პროფესორი ლორა ლინდი.
👉 ექიმები დიაბეტით დაავადებულებს ურჩევენ ტკბილი ატმის მირთმევას მოერიდონ; ამ ხილზე უარი უნდა თქვათ ასევე კუჭ-ნაწლავის დაავადებების გამწვავების დროს.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან