უცხოური სამზარეულო

უკრაინული გალუშკები - ნოყიერი საუზმე მთელი ოჯახისთვის

fun time

15:32 ხუთ. 9 თებერვალი, 2023 წელი

უკრაინული გალუშკები

14
დაკოპირებულია

უგემრიელესი უკრაინული გალუშკები ხორცის, კარტოფილის, ხაჭოს, ვაშლისა და სხვა გულსართებით მზადდება, თუმცა ყველაზე პოპულარული უბრალო ცომის გალუშკებია, რომლებსაც დიასახლისები დილაობით, კეფირისა და ფქვილისგან ამზადებენ. ცომს აბრტყელებენ, ჭრიან და მდუღარე მარილიან წყალში ხარშავენ. 

გალუშკების მოსამზადებლად საჭირო პროდუქტი:

  • ხორბლის ფქვილი - 2.5 ჭიქა
  • არაჟანი - 5 სუფრის კოვზი
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • კარაქი - 100 გ

მომზადების წესი:

1. ფქვილი გაცერით, გაუკეთეთ ძაბრის ფორმის ჩაღრმავება და ჩაასხით 1/2 ჭიქა წყალი, 2 სუფრის კოვზი გამდნარი კარაქი, 2 ათქვეფილი კვერცხი და არასრული ჩაის კოვზი მარილი.

ყველაფერი კარგად აურიეთ და ცომი მოზილეთ. მოზელვის პროცესში, ცომი რამდენჯერმე მაგიდაზე დააბერტყეთ, სანამ გლუვი და მკვრივი გახდება.

2. ცომი, დაახლოებით, 2 სმ-ის სისქეზე გააბრტყელეთ და ნებისმიერი ფორმის პატარა ნაჭრებად დაჭერით.

3. ცომის ნაჭრები (გალუშკები) მარილიან მდუღარე წყალში ჩაყარეთ და დაბალ ცეცხლზე, დაახლოებით 10 წუთი ადუღეთ.

როდესაც მზა გალუშკები წყლის ზედაპირზე ამოტივტივდება, თუშფალანგზე გადაიტანეთ, რომ წყლისგან დაიცალოს.

4. გალუშკები ლანგარზე გადაიტანეთ და არაჟანი დაუმატეთ.

5. ან შეგიძლიათ გალუშკები, მოხარშვის ნაცვლად, ტაფაზე ზეთში შებრაწოთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

რატომ უნდა დაამატოთ შაქარი გატარებუ...

კატლეტების მომზადება

ხრაშუნა ყველის ბურთები - გემრიელი ხ...

მარტივი ხემსი

საზაფხულო ცივი კერძები მთელი ოჯახის...

საზაფხულო ცივი კერძები

კარტოფილი ფრი ღუმელში

კარტოფილი ფრი ღუმელში

ბოსტნეულის სალათები მაიონეზის გარეშ...

ავოკადოს სალათი

ჰუმუსის მომზადება - კლასიკური რეცეპ...

ჰუმუსის მომზადება

კესადილია - გემრიელი ქათმის მექსიკუ...

კესადილია - ქათმის
მექსიკური რეცეპტი

ბატატი ღუმელში - მიირთვით კარტოფილი...

ბატატი ღუმელში

მაშარაფის რეცეპტი - როგორ მოვმზადოთ...

მაშარაფის რეცეპტი