„დიპლომატი“ - შოკოლადისა და ვანილის დესერტი ცხობის გარეშე
12:00 შაბ. 27 ნოემბერი, 2021 წელი

„დიპლომატი“ ერთ-ერთი ყველაზე სწრაფად მოსამზადებელი ცივი დესერტია, რომლის რეცეპტსაც პროფესიონალი კულინარი მანანა ვაჭარაძე გვიზიარებს.
საჭირო პროდუქტი:
- ჟელატინი - 2 სუფრის კოვზი (30 გრ.)
- არაჟანი ან მაწონი - 200 გრ.
- შაქარი - 1 ჭიქა
- კაკაო - 2 ჩ/კ
მომზადება:
ლითონის ჯამში ჩაყარეთ ჟელატინი. დაასხით 2 ჭიქა ანადუღარი ცივი წყალი და 1 საათი დააყოვნეთ. შემდეგ დაბალ ცეცხლზე დაადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ (არავითარ შემთხვევაში არ უნდა ადუღდეს).
არაჟანი ან მაწონი კარგად ათქვიფეთ 1 ჭიქა შაქართან ერთად. დაუმატეთ კაკაო და ვანილი და კიდევ კარგად აურიეთ.
ჟელატინიანი და არაჟნიანი მასა შეურიეთ ერთმანეთში და ფორმებში ჩაასხით. თავზე შეგიძლიათ, გახეხილი შოკოლადი ან კაკაო მოაფრქვიოთ.
შედგით მაცივარში 3-4 საათით; სულ ესაა.
შენიშვნა:
თუ დესერტის ფორმიდან ამოღება და ლანგარზე დადება გსურთ, ფორმა ერთი წუთი ცხელ წყალში ჩადეთ. ამის შემდეგ დესერტი ფორმის კედლებს ადვილად მოსცილდება.
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან