დესერტი

„დიპლომატი“ - შოკოლადისა და ვანილის დესერტი ცხობის გარეშე

fun time

12:00 შაბ. 27 ნოემბერი, 2021 წელი

სწრაფი დესერტი

14
დაკოპირებულია

„დიპლომატი“ ერთ-ერთი ყველაზე სწრაფად მოსამზადებელი ცივი დესერტია, რომლის რეცეპტსაც პროფესიონალი კულინარი მანანა ვაჭარაძე გვიზიარებს.

საჭირო პროდუქტი:

  • ჟელატინი - 2 სუფრის კოვზი (30 გრ.)
  • არაჟანი ან მაწონი - 200 გრ.
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • კაკაო - 2 ჩ/კ


მომზადება:

ლითონის ჯამში ჩაყარეთ ჟელატინი. დაასხით 2 ჭიქა ანადუღარი ცივი წყალი და 1 საათი დააყოვნეთ. შემდეგ დაბალ ცეცხლზე დაადგით და ადუღებამდე მიიყვანეთ (არავითარ შემთხვევაში არ უნდა ადუღდეს).

არაჟანი ან მაწონი კარგად ათქვიფეთ 1 ჭიქა შაქართან ერთად. დაუმატეთ კაკაო და ვანილი და კიდევ კარგად აურიეთ.

ჟელატინიანი და არაჟნიანი მასა შეურიეთ ერთმანეთში და ფორმებში ჩაასხით. თავზე შეგიძლიათ, გახეხილი შოკოლადი ან კაკაო მოაფრქვიოთ.

შედგით მაცივარში 3-4 საათით; სულ ესაა.

შენიშვნა:

თუ დესერტის ფორმიდან ამოღება და ლანგარზე დადება გსურთ, ფორმა ერთი წუთი ცხელ წყალში ჩადეთ. ამის შემდეგ დესერტი ფორმის კედლებს ადვილად მოსცილდება.


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

არაჟნის მოხარშული კრემი

არაჟნის მოხარშული კრემი

ცივი კრემი შესქელებული რძით

ცივი კრემი შესქელებული
რძით

ნამცხვარი „ენა“ - სწრაფი დესერტი

ნამცხვარი „ენა“ - სწრაფი
დესერტი

როგორ მოვამზადოთ შვრიის რძე?

როგორ მოვამზადოთ შვრიის
რძე?

სამარხვო დესერტი — შოკოლადის მაფინე...

სამარხვო დესერტი —
შოკოლადის მაფინები

ხაჭოს ორცხობილები - ყველაზე მარტივი...

ხაჭოს ორცხობილები

როგორ მოვამზადოთ ნიგვზის რძე?

ნიგვზის რძე

პანა კოტა ფორთოხლით - მსუბუქი საახა...

პანა კოტას რეცეპტი

ტრადიციული ინგლისური საშობაო კექსი...

საშობაო კექსი