ნივრის ხიზილალა - გემრიელი ბუტერბროდებისთვის, თანაც სამარხვოა
12:00 პარ. 22 ოქტომბერი, 2021 წელი
ნივრის სასარგებლო თვისებები ყველასთვის კარგად არის ცნობილი, ხოლო ამ რეცეპტით მომზადებული ნიორი მკურნალი კი არ არის მხოლოდ, არამედ უგემრიელესი, ნაზი გემოს მქონე აპეტაიზერია, თანაც - იაფი ჯდება და მარტივი მოსამზადებელია!
საჭირო პროდუქტი:
- თეთრი პური - 75 გრ
- ნიორი - 1 კბილი
- ნიგოზი - 8 ლებანი
- ზეთისხილი - 5 ცალი
- მცენარეული ზეთი - 15 მლ
- ლიმონის წვენი 1 ჩ/კ
მომზადების წესი:
ნიორი დაჭყლიტეთ, მოაყარეთ მარილი, გატარებული ნიგოზი და კარგად გადაურიეთ ერთმანეთში.
პური დაჭერით კუბიკებად, ჩაალბეთ წყალში, შემდეგ კარგად გაწურეთ და გადაურიეთ ნივრიან და ნიგვზიან მასას.
მიღებული მასა ალესეთ ხის კოვზით, ნელ-ნელა დაამატეთ მცენარეული ზეთი, სანამ მასა პიურეს კონსისტენციის არ გახდება. ბოლოს კი დაამატეთ ლიმონის წვენი.
ხიზილალა გადაიტანეთ სასალათეზე.
შენიშვნა:
სასალათეზე გადატანილი ხიზილალა შეგიძლიათ, ზეთისხილით ან მწვანილით გაალამაზოთ;
ნივრის ხიზილალა განსაკუთრებით უხდება გახუხულ შავ პურს.
გემრიელად მიირთვით!
🔰:
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან