რით „ვკვებოთ“ თვალები?
18:00 შაბ. 10 აპრილი, 2021 წელი
მხედველობას ადრეული ასაკიდან უნდა მიხედვა. ხანდაზმულობასთან ერთად თვალის სტრუქტურები ბერდება და მხედველობაც თანდათანობით ქვეითდება. თუმცა რაციონის კორექტირებით თვალის სტრუქტურების დაბერების პროცესი შეიძლება მინიმიზებული იყოს.
ისპანახი, კომბოსტო, მწვანილი, ბროკოლი საუკეთესოა თვალის ბადურის დეგენერაციის პრევენციისთვის. საერთოდ, ისპანახი უკვე დიდი ხანია, მიჩნეულია მხედველობის გასაუმჯობესებელ ყველაზე ეფექტურ პროდუქტად.
მთელი დღის განმავლობაში თვალები იღლება და საღამოსთვის მხედველობა სუსტდება. ამიტომ ცუდი არ იქნება, თუ მივიღებთ (სეზონის შესაბამისად) გარგარს, ნესვს, სტაფილოს. ეს პროდუქტები ორგანიზმში, А ვიტამინის სინთეზს უწყობს ხელს.
თვალის სისხლძარღვების მდგომარეობის გასაუმჯობესებლად რაციონში უნდა შევიტანოთ ციტრუსები: ლიმონი, მანდარინი, ფორთოხალი.
ლობიო მხედველობისთვის კიდევ ერთი სასარგებლო პროდუქტია. ის ხელს უწყობს А ვიტამინის ღვიძლიდან თვალის ბადურაში შეღწევასა და თვალისთვის მნიშვნელოვანი მელანინის გამომუშავებას. ეს უკანასკნელი კი იცავს თვალს ულტრაიისფერი გამოსხივებისგან და ხელს უწყობს სიბნელეში უკეთ მხედველობას.
ასევე საინტერესოა 🔰:
▫️ 15 მითი მხედველობის შესახებ
▫️ თვალის სავარჯიშო - მხოლოდ 2 წუთი დაგჭირდებათ
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან