უცხოური სამზარეულო

უკრაინული სამზარეულო - უგემრიელესი გრეჩანიკები

fun time

16:00 ოთხ. 2 მარტი, 2022 წელი

უკრაინული გრეჩანიკები

14
დაკოპირებულია

უკრაინული სამზარეულოს სამი მთავარი პროდუქტია: სალა, ჭარხალი და ნიორი, თუმცა წიწიბურა, ფეტვი და არაჟანიც საპატიო ადგილზეა. აი, წიწიბურასა და ღვიძლის კომბინაცია კი თანამედროვე უკრაინული სამზარეულოს ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ კერძად მიიჩნევა. გთავაზობთ რეცეპტს.

საჭირო პროდუქტი:

  • წიწიბურას ბურღული - 200გრ
  • ხბოს ან ღორის ღვიძლი - 500გრ
  • ქონის ბადე - 500გრ
  • ხახვი - 1ც.
  • ნიორი - 2 კბილი
  • მარილი- გემოვნებით
  • შავი პილპილი - გემოვნებით
  • ზეთი 1 ს.კ.

მომზადების წესი:

გარეცხეთ წიწიბურა და მოხარშეთ;

გაასუფთავეთ ღვიძლი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში;

ხახვი წვრილად დაჭერით და ზეთში მოშუშეთ, სანამ ოქროსფერი გახდება. ნიორი წვრილად დაჭერით;

ერთმანეთში კარგად აურიეთ მოხარშული წიწიბურა, ღვიძლი, მოშუშული ხახვი და ნიორი, შაზავეთ მარილით და პილპილით.

ქონის ბადე გაასწორეთ, მოაჭერით ზედმეტი ცხიმი და დაახლოებით 10-ზე 12 სმ-ის ნაჭრებად დაჭერით. თითოეულ ნაჭერზე დადეთ 2 ს.კ. ფარში და ტოლმასავით შეახვიეთ.

სქელძირიან ტაფაზე გაადნეთ ბადიდან მოჭრილი ცხიმი და მასში შეწვით გრეჩანიკები დაბალ ცეცხლზე.

მიირთვით ცხელ-ცხელი!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ბურახის მომზადება სახლის პირობებში

ბურახის მომზადება

პაპრიკა რა არის?

პაპრიკა რა არის?

ვეგანური ტომატის წვნიანი კუსკუსით

ვეგანური ტომატის წვნიანი
კუსკუსით

პიცა „მარგარიტას“ რეცეპტი ფილმიდან...

პიცა მარგარიტას რეცეპტი

ფალაფელის ბურთულები - მარტივი რეცეპ...

ფალაფელის ბურთულები

რატომ უნდა დაამატოთ შაქარი გატარებუ...

კატლეტების მომზადება

ხრაშუნა ყველის ბურთები - გემრიელი ხ...

მარტივი ხემსი

საზაფხულო ცივი კერძები მთელი ოჯახის...

საზაფხულო ცივი კერძები

კარტოფილი ფრი ღუმელში

კარტოფილი ფრი ღუმელში