უკრაინული სამზარეულო - უგემრიელესი გრეჩანიკები
16:00 ოთხ. 2 მარტი, 2022 წელი

უკრაინული სამზარეულოს სამი მთავარი პროდუქტია: სალა, ჭარხალი და ნიორი, თუმცა წიწიბურა, ფეტვი და არაჟანიც საპატიო ადგილზეა. აი, წიწიბურასა და ღვიძლის კომბინაცია კი თანამედროვე უკრაინული სამზარეულოს ერთ-ერთ ყველაზე პოპულარულ კერძად მიიჩნევა. გთავაზობთ რეცეპტს.
საჭირო პროდუქტი:
- წიწიბურას ბურღული - 200გრ
- ხბოს ან ღორის ღვიძლი - 500გრ
- ქონის ბადე - 500გრ
- ხახვი - 1ც.
- ნიორი - 2 კბილი
- მარილი- გემოვნებით
- შავი პილპილი - გემოვნებით
- ზეთი 1 ს.კ.
მომზადების წესი:
გარეცხეთ წიწიბურა და მოხარშეთ;
გაასუფთავეთ ღვიძლი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში;
ხახვი წვრილად დაჭერით და ზეთში მოშუშეთ, სანამ ოქროსფერი გახდება. ნიორი წვრილად დაჭერით;
ერთმანეთში კარგად აურიეთ მოხარშული წიწიბურა, ღვიძლი, მოშუშული ხახვი და ნიორი, შაზავეთ მარილით და პილპილით.
ქონის ბადე გაასწორეთ, მოაჭერით ზედმეტი ცხიმი და დაახლოებით 10-ზე 12 სმ-ის ნაჭრებად დაჭერით. თითოეულ ნაჭერზე დადეთ 2 ს.კ. ფარში და ტოლმასავით შეახვიეთ.
სქელძირიან ტაფაზე გაადნეთ ბადიდან მოჭრილი ცხიმი და მასში შეწვით გრეჩანიკები დაბალ ცეცხლზე.
მიირთვით ცხელ-ცხელი!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან