დესერტი

ფრანგული ფენოვანი ცომი - მარტივი, უნივერსალური და გემრიელი

fun time

12:00 შაბ. 13 ნოემბერი, 2021 წელი

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

14
დაკოპირებულია

უნივერსალური ფენოვანი ცომის რეცეპტი ექსკლუზიურად, „Funtime“-ის მკითხველებისთვის გაგვიზიარა ტექნოლოგმა ირინა გიქოშვილმა.
ამ რეცეპტით ფენოვანი ცომის მომზადებას ნებისმიერი, თუნდაც დამწყები დიასახლისი მარტივად მოახერხებს. 

ფენოვანი ცომის მომზადებისთვის საჭირო პროდუქტი:

  • ფქვილი - 1 კგ. უმაღლესი ხარისხის;
  • წყალი - ნახევარი ლიტრი;
  • მარილი - 20 გრამი.
  • ფენოვანი ცომისთვის განკუთვნილი მარგარინი - 250 -300 გრ. ოთახის ტემპერატურის.

ფენოვანი ცომის მომზადება:

ფრანგული ფენოვანი ცომისთვის ძალიან დიდი მნიშვნელობა აქვს, რა ხარისხის ნედლეულს ვიყენებთ: ფქვილი უნდა იყოს აუცილებლად უმაღლესი ხარისხის, მარგარინი კი - ფენოვანი ცომისთვის განკუთვნილი.

ფქვილის, მარილისა და წყლისგან მოზილეთ მაგარი ცომი და გაყავით ორ გუნდად.
თითოეული გუნდა გააბრტყელეთ, დაადეთ მარგარინი, გადაკეცეთ და ისევ გააბრტყელეთ.
ამ პროცესის დროს აუცილებლად უნდა დაიცვათ ტემპერატურული რეჟიმი.
ცომისა და მარგარინის ტემპერატურა ერთნაირი უნდა იყოს.

ცომის გაბრტყელებისა და გადაკეცვის პროცესი, მინიმუმ, ოთხჯერ მაინც უნდა გამეორდეს.
ყოველი დაფენოვნების შემდეგ ცომი მაცივარში (და არა საყინულეში!) ნახევარი საათით შეინახეთ.

მთლიანად, ფენოვანმა ცომმა მაცივარში, მინიმუმ, 2 საათი მაინც უნდა გაატაროს, თუმცა, საბოლოო დაფენოვნების შემდეგ შეგიძლიათ, მაცივარში მთელი ღამითაც დატოვოთ და მეორე დღეს გამოიყენოთ.

ცომის ხარისხი მნიშვნელოვნად არის დამოკიდებული ფენების რაოდენობაზე.
1 სმ. სისქის ფენოვან ცომში ფენების რაოდენობა 70-დან იწყება და შეიძლება 300-მდე ავიდეს.

გახსოვდეთ, რომ ხაჭაპურისთვის და ლობიანისთვის ფენოვანი ცომი, დაახლოებით 1 სმ. სისქეზე უნდა გააბრტყელოთ, კრემიანი მილაკების და „ნაპოლეონის“ ცომი კი - 2 სმ-ზე.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო ტორ...

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო
ტორტი

ფრანგული ვაშლის ნამცხვარი დარიჩინით

ვაშლის ნამცხვარი
დარიჩინით

სწრაფი დესერტი ცხობის გარეშე - ალუბ...

სწრაფი დესერტი - ალუბლები
ვაფლით

კანოლი - სიცილიელი მაფიოზების საყვა...

კანოლი

ლიქიორი ბეილისი - სადღესასწაულო სუფ...

ბეილისის რეცეპტი

იაპონური ხრიკი - როგორ დავატკბოთ მჟ...

როგორ დავატკბოთ მჟავე
მანდარინი 10 წუთში?

ნამცხვარი გირჩი - მარტივი დესერტი ც...

ნამცხვარი გირჩი

ხრაშუნა ტორტი ცხობის გარეშე - 5 წუთ...

ხრაშუნა ტორტი ცხობის
გარეშე - 5 წუთში მზადდება!