საშობაო კექსი კონიაკით
16:00 შაბ. 26 დეკემბერი, 2020 წელი
ეს არის ზამთრის განწყობა, გასტრონომიული ნეტარება და სახლში დღესასწაულისა და კომფორტის ატმოსფერო ერთდროულად! მართალია, ამ შედევრის მომზადებას დრო სჭირდება, მაგრამ ლოდინად ნამდვილად ღირს.
საჭირო პროდუქტი:
ჩირის ასორტი - 500 გრ
კონიაკი - 150 მლ + 20 მლ. მზა ნამცხვრისთვის
კარაქი - 225 გ
შაქარი - 180 გ
კვერცხი - 4 ცალი.
ფქვილი - 300 გრ
გამაფხვიერებელი - 10 გრ
ვანილის შაქარი - 10 გრ
ეტაპობრივი მომზადების წესი:
1 ეტაპი
ხილის ჩირი კარგად გარეცხეთ და მსხვილად დაჭერით. დაჭრილი ჩირი მოათავსეთ მინის ჭურჭელში და კონიაკი დაასხით. ჭურჭელს თავი მჭიდროდ დახურეთ და 2 დღით დატოვეთ. ზოგჯერ შეანჯღრიეთ.
2 ეტაპი
ჩირი კონიაკიდან ამოიღეთ და ქაღალდის ხელსახოცზე მოათავსეთ, რომ გაშრეს. კარაქი და კვერცხი მაცივრიდან გამოიღეთ. კარაქი პატარა კუბიკებად დაჭერით, მიქსერის თასში გადაიტანეთ და ოთახის ტემპერატურაზე დატოვეთ.
3 ეტაპი
კარაქი შაქართან ერთად ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ამის შემდეგ კვერცხები სათითაოდ დაუმატეთ და არგად ათქვიფეთ. დაუმატეთ 250 გრ გაცრილ ფქვილთან არეული გამაფხვიერებელი და ვანილის შაქრით და ცომი მოზილეთ.
4 ეტაპი
ჩირი 50 გრ ფქვილში აურიეთ და ცომს დაამატეთ. ამის შემდეგ ცომს ნიჩბით კიდევ ერთხელ მოურიეთ. საცხობ ფორმას ნებისმიერი ცხიმი წაუსვით და საცხობი ქაღალდი ჩაუფინეთ.
5 ეტაპი
გააცხელეთ ღუმელი 150 ° C- მდე. ჩაასხით ცომი ფორმაში და ღუმელში შედგით. ცხობას დაახლოებით, 1,5 საათი დასჭირდება. კექსის მზადყოფნა ხის წკირით გასინჯეთ.
6 ეტაპი
მზა ნამცხვარი გააცივეთ და კონიაკით დანამეთ. 15 წუთის შემდეგ კექსს საცხობი ქაღალდი შემოახვიეთ და ქვაბში ჩადეთ, რომელსაც თავსახური მჭიდროდ ეხურება. ერთი დღე შეინახეთ და შემდეგ დაჭერით.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან