შოკოლადის ლავა - 20 წუთში მოამზადებთ!
14:00 ხუთ. 11 მარტი, 2021 წელი
ამ წარმოუდგენლად გემრიელი ფრანგული დესერტის მომზადებას საათობით სამზარეულოში ტრიალი, მიქსერის გუგუნი და ღუმელთან დგომა არ სჭირდება. ხელმისაწვდომი ინგრედიენტები, 20 წუთი და ოჯახის წევრებს ნამდვილი სამეფო დესერტით გააკვირვებთ.
საჭირო პროდუქტი 8 პორციისთვის:
შოკოლადი - 200 გრ
კარაქი - 160 გრ
კვერცხი - 4 ცალი
შაქარი - 120 გრ
ფქვილი - 100 გრ
კაკაო - 20-30 გრ., გასაფორმებლად.
მომზადების წესი:
1. შავი შოკოლადი დატეხეთ და, 150 გრამ კარაქთან ერთად, წყლის აბაზანაზე გაადნეთ. პერიოდულად აურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ; (ცოტა კარაქი მოიტოვეთ ფორმების კედლებზე წასასმელად).
2. სანამ შოკოლადი დნება, თავად შეგიძლიათ ფორმები მოამზადოთ (შეგიძლიათ მრგვალი კექსის ფორმები გამოიყენოთ). თითოეულ ფორმას შიდა მხრიდან დარბილებული კარაქი წაუსვით და კაკაო მოაფრქვიეთ;
3. საშუალო ზომის ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი. ნელ-ნელა დაუმატეთ გაგრილებული გამდნარი შოკოლადი და გაცრილი ფქვილი. მასას კარგად მოურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება (მიქსერი არ დაგჭირდებათ).
4. გადაიტანეთ ცომი ფორმებში და 2/3-ზე შეავსეთ. მაფინები გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10-12 წუთის განმავლობაში;
5. მზა მაფინები ოდნავ გააცივდეთ და ფრთხილად გადმოიღეთ თეფშზე. თავზე კაკაო მოაფრქვიეთ და სუფრასთან ცხელი მიიტანეთ - იდეალურია ნაყინთან ერთად.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან