დესერტი

შვრიის დესერტი ნიგვზითა და შავი ქლიავით - სამარხვო გემრიელობა

funtime

12:00 ოთხ. 8 სექტემბერი

შვრიის დესერტი ნიგვზითა
და შავი ქლიავით
14
დაკოპირებულია

ამ რეცეპტით გამოგივათ 4 ულუფა; მომზადების დრო - 10 წუთი; ერთი ულუფის ენერგეტიკული ღირებულება 335 კკლ; ცილები 8,9 გრ; ცხიმი 14,3 გრ; ნახშირწყლები 47,3 გრ.

საჭირო პროდუქტი:

  • შავი ქლიავი - 80 გრ
  • ნიგოზი - 65 გრ
  • შვრიის ფანტელი - 2 ჭიქა
  • თაფლი - გემოვნებით
  • წყალი - 2 სუფრის კოვზი

მომზადების წესი:

1. შავი ქლიავის ჩირი წვრილად დაჭერით; ნიგოზი დანაყეთ; შვრიის ფანტელი მშრალ ტაფაზე 5 წუთის განმავლობაში მოხალეთ;

2. შემდეგ ეს ყველაფერი ერთმანეთში აურიეთ და დაასხით ადუღებული ცხელი წყალი 2 სუფრის კოვზი. წყალი დაასხით თანდათანობით და არა - ერთბაშად; მასა უნდა მიიღოთ ნოტიო, სქელი და წებოვანი, მაგრამ არა - სველი;

3. ტაფაზე ქაღალდის ხელსახოცით მოუსვით ზეითუნის ზეთი. ზედ დადეთ მიღებული მასა და ხელით გადაასწორეთ/დატკეპნეთ. ამ პროცესის მასა არ დაგეშალოთ - კვლავ წებოვანი და მკვრივი უნდა იყოს. თუკი შეატყობთ, რომ იშლება, დაამატეთ შვრიის ფანტელები;

4. ტაფა ძალიან დაბალ ცეცხლზე დადგით. უმჯობესია - გაზგამანაწილებელზე. სახურავი დაახურეთ. თითო მხარეს დაახლოებით, 7-1 წუთი აცხვეთ. ცოტათი უნდა შეიფეროს და კიდევ უფრო შეიკრას;

5. მეორე მხარეს გადმოსაბრუნებლად ტაფაზე მოთავსებულ მასას დაადეთ დიდი თეფში, შემდეგ ცალი ხელით თეფში გეჭიროთ, მეორეთი კი ტაფა გადააბრუნეთ. თეფშზე გამოუცხობი მხარე მოხვდება. და სწორედ ამ მხრიდან ნელ-ნელა ჩააცურეთ ტაფაზე.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

„დიპლომატი“ - შოკოლადისა და ვანილის...

სწრაფი დესერტი

ვაშლის ნამცხვარი ლიმონით - ნეტარება...

ვაშლის ნამცხვარი ლიმონით -
მარტივი რეცეპტი

„ზოლიანი ტორტი“ - დესერტი ცხობის გა...

ზოლიანი ტორტი

ფრანგული ფენოვანი ცომი - მარტივი, უ...

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

მანდარინის მურაბა - უძველესი რეცეპტ...

მანდარინის მურაბა

მთელ-მთელი მსხლის მურაბა

მთელ-მთელი მსხლის მურაბა

ფეიხოას ჯემი - მოამზადეთ „ცოცხლად“!

ფეიხოას ჯემი ცოცხლად

ვაშლის შტრუდელი ლავაშით - მარტივი რ...

ვაშლის შტრუდელი

კომშის ჯემი ზამთრისთვის - არომატული...

კომშის ჯემის რეცეპტი