შვრიის დესერტი ნიგვზითა და შავი ქლიავით - სამარხვო გემრიელობა
12:00 ოთხ. 8 სექტემბერი, 2021 წელი
ამ რეცეპტით გამოგივათ 4 ულუფა; მომზადების დრო - 10 წუთი; ერთი ულუფის ენერგეტიკული ღირებულება 335 კკლ; ცილები 8,9 გრ; ცხიმი 14,3 გრ; ნახშირწყლები 47,3 გრ.
საჭირო პროდუქტი:
- შავი ქლიავი - 80 გრ
- ნიგოზი - 65 გრ
- შვრიის ფანტელი - 2 ჭიქა
- თაფლი - გემოვნებით
- წყალი - 2 სუფრის კოვზი
მომზადების წესი:
1. შავი ქლიავი წვრილად დაჭერით; ნიგოზი დანაყეთ; შვრიის ფანტელი მშრალ ტაფაზე 5 წუთის განმავლობაში მოხალეთ;
2. შემდეგ ეს ყველაფერი ერთმანეთში აურიეთ და დაასხით ადუღებული ცხელი წყალი 2 სუფრის კოვზი. წყალი დაასხით თანდათანობით და არა - ერთბაშად; მასა უნდა მიიღოთ ნოტიო, სქელი და წებოვანი, მაგრამ არა - სველი;
3. ტაფაზე ქაღალდის ხელსახოცით მოუსვით ზეითუნის ზეთი. ზედ დადეთ მიღებული მასა და ხელით გადაასწორეთ/დატკეპნეთ. ამ პროცესის დროს მასა არ დაგეშალოთ - კვლავ წებოვანი და მკვრივი უნდა იყოს. თუკი შეატყობთ, რომ იშლება, დაამატეთ შვრიის ფანტელები;
4. ტაფა ძალიან დაბალ ცეცხლზე დადგით. უმჯობესია - გაზგამანაწილებელზე. სახურავი დაახურეთ. თითო მხარეს დაახლოებით, 7-10 წუთი აცხვეთ. ცოტათი უნდა შეიფეროს და კიდევ უფრო შეიკრას;
5. მეორე მხარეს გადმოსაბრუნებლად ტაფაზე მოთავსებულ მასას დაადეთ დიდი თეფში, შემდეგ ცალი ხელით თეფში გეჭიროთ, მეორით კი ტაფა გადააბრუნეთ. თეფშზე გამოუცხობი მხარე მოხვდება. და სწორედ ამ მხრიდან ნელ-ნელა ჩააცურეთ ტაფაზე.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან