დესერტი

ჟოლოს პარფე - გრილი დესერტი

fun time

12:00 კვი. 30 მაისი, 2021 წელი

ჟოლოს პარფე, ნაყინი

14
დაკოპირებულია

უგემრიელესი და უნაზესი ჟოლოს პარფეს ორიგინალურ და მარტივად მოსამზადებელ რეცეპტს, ექსკლუზიუარად Funtime-ს მკითხველებისთვის, გამოცდილი კონდიტერი მანანა ვაჭარაძე გვთავაზობს.

საჭირო პროდუქტი:

კვერცხი - 2 ცალი
კვერცხის გული - 2 ცალი,
არაჟანი - 400 გრ.
ჟოლო (ან სხვა ხილი) - 1 ჭიქა,
ჟელატინი - 2 ჩაის კოვზი,
შაქარი - 1 ჭიქა.

მომზადების წესი:

1. ჟელატინი დაალბეთ 1 ჭიქა ანადუღარ, ცივ წყალში 1 საათით. კარგად რომ გაფუვდება, ნელ ცეცხლზე დაადგით და განუწყვეტელი მორევით ადუღებამდე მიიყვანეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

2. კვერცხით, კვერცხის გულებით და 1 შაქრით გააკეთეთ გოგლიმოგლი. დაამატეთ არაჟანი და კარგად დასრესილი ჟოლო. დაუმატეთ ვანილი და კარად ათქვიფეთ.

3. ჟელატინიან მასას დაუმატეთ ხილიანი მასა. კარგად აურიეთ, ჩაასხით ლამაზ ფორმებში და მაცივარში შედგით.

4. რამდენიმე საათის შემდეგ პარფე მზადაა.


შენიშვნა: სურვილის შემთხვევაში, ჟოლოს ნაცვლად, შეგიძლიათ მარწყვი, ალუბალი, გარგარი ან ნებისმიერი სხვა რბილი ხილი გამოიყენოთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ნუთელა სახლის პირობებში

ნუთელას რეცეპტი

მოჭიქული წაბლი - როგორ მოვამზადოთ ს...

მოჭიქული წაბლი

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

კარალიოკის მურაბა

კარალიოკის მურაბა

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო,...

საზამთროს მურაბა
დარიჩინით

ატმის წვენი ზამთრისთვის - მაცოცხლებ...

ატმის წვენის მომზადება

ნაღების ნაყინი - მოამზადეთ სახლში

ნაღების ნაყინი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და ს...

ჟოლოს უშაქრო მურაბა

უნაზესი ალუბლის ტარტი - გემო, რომელ...

ალუბლის ტარტი