დესერტი

ჟოლოს პარფე - გრილი დესერტი

fun time

12:00 კვი. 30 მაისი, 2021 წელი

ჟოლოს პარფე, ნაყინი

14
დაკოპირებულია

უგემრიელესი და უნაზესი ჟოლოს პარფეს ორიგინალურ და მარტივად მოსამზადებელ რეცეპტს, ექსკლუზიუარად Funtime-ს მკითხველებისთვის, გამოცდილი კონდიტერი მანანა ვაჭარაძე გვთავაზობს.

საჭირო პროდუქტი:

კვერცხი - 2 ცალი
კვერცხის გული - 2 ცალი,
არაჟანი - 400 გრ.
ჟოლო (ან სხვა ხილი) - 1 ჭიქა,
ჟელატინი - 2 ჩაის კოვზი,
შაქარი - 1 ჭიქა.

მომზადების წესი:

1. ჟელატინი დაალბეთ 1 ჭიქა ანადუღარ, ცივ წყალში 1 საათით. კარგად რომ გაფუვდება, ნელ ცეცხლზე დაადგით და განუწყვეტელი მორევით ადუღებამდე მიიყვანეთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.

2. კვერცხით, კვერცხის გულებით და 1 შაქრით გააკეთეთ გოგლიმოგლი. დაამატეთ არაჟანი და კარგად დასრესილი ჟოლო. დაუმატეთ ვანილი და კარად ათქვიფეთ.

3. ჟელატინიან მასას დაუმატეთ ხილიანი მასა. კარგად აურიეთ, ჩაასხით ლამაზ ფორმებში და მაცივარში შედგით.

4. რამდენიმე საათის შემდეგ პარფე მზადაა.


შენიშვნა: სურვილის შემთხვევაში, ჟოლოს ნაცვლად, შეგიძლიათ მარწყვი, ალუბალი, გარგარი ან ნებისმიერი სხვა რბილი ხილი გამოიყენოთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

სახლის ლიმონათი პიტნით - გამაგრილებ...

სახლის ლიმონათი პიტნით

ბაბუაწვერას მურაბა - სარგებელი და მ...

ბაბუაწვერას მურაბა

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

მარწყვის ჯემი ჟელატინით

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო ტორ...

Crazy Cake - შოკოლადის სამარხვო
ტორტი

ფრანგული ვაშლის ნამცხვარი დარიჩინით

ვაშლის ნამცხვარი
დარიჩინით

სწრაფი დესერტი ცხობის გარეშე - ალუბ...

სწრაფი დესერტი - ალუბლები
ვაფლით

კანოლი - სიცილიელი მაფიოზების საყვა...

კანოლი

ლიქიორი ბეილისი - სადღესასწაულო სუფ...

ბეილისის რეცეპტი

იაპონური ხრიკი - როგორ დავატკბოთ მჟ...

როგორ დავატკბოთ მჟავე
მანდარინი 10 წუთში?