სამარხვო რეცეპტები

ბოსტნეულის კატლეტი - დაბალკალორიული და ჯანსაღი საკვები

fun time

12:00 ორშ. 4 აპრილი

ბოსტნეულის კატლეტი
14
დაკოპირებულია

ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო - ჯანსაღი კვების ორი „დედოფალი“. დანარჩენი კომპონენტები კი მათ ნაზ სტრუქტურასა და დიდებულ გემოს უსვამს ხაზს.

საჭირო პროდუქტი:

  • ყვავილოვანი კომბოსტო - 200 გრ
  • ბროკოლი - 200 გრ
  • სტაფილო - 1 ცალი
  • კარტოფილი - 2 ცალი
  • ხახვი - 1 ცალი
  • მწვანილი - 0.5 კონა
  • ნიორი - 2 კბილი
  • შვრიის ფანტელი - 100 გრ
  • პურის ფქვილი - 1 ს/კ
  • სახამებელი - 1 ს/კ
  • შავი პილპილი (დაფქული) - გემოვნებით
  • მარილი - გემოვნებით
  • ზეითუნის ზეთი - 3 ს/კ

მომზადების წესი:

1. მოხარშეთ კარტოფილი კანიანად, გააგრილეთ, გაფცქვენით, გახეხეთ სახეხზე. გასუფთავებული სტაფილოც გახეხეთ. ხახვი, ნიორი და მწვანილი დაჭერით, რაც შეიძლება წვრილად.

2. ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო დაშალეთ ყვავილედებად, დაასხით 3 ს/კ წყალი. შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 3-3 წუთით. დარბილებული ყვავილედები დააბლენდერეთ.

3. დიდ თასში აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, გარდა ზეთისა. პროდუქტები მანამ ურიეთ, სანამ მასა ერთგვაროვანი არ გახდება. დაისველეთ ხელები წყალში და გააკეთეთ კატლეტები.

4. შემდეგ შეგიძლიათ ან შეწვათ, ან გამოაცხოთ. თუ შეწვას გადაწყვეტთ, მაშინ კარგად გაცხელებულ და თავდაუხურავ ტაფაზე უნდა შეწვათ და ზეითუნის ზეთი დაამატოთ.

5. თუ გამოცხობას გადაწყვეტთ, დაალაგეთ კატლეტები ცხიმწასმულ საცხობ ფირფიტაზე და აცხვეთ 220 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადმოაბრუნეთ და კიდევ, დაახლოებით, 15 წუთი აცხვეთ.

გემრიელად მიირთვით!


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ყაბაყის მწნილი სტერილიზაციის გარეშე

ყაბაყის მწნილი
სტერილიზაციის გარეშე

მწვანე ლობიო ნიგვზით იმერულად

მწვანე ლობიო ნიგვზით
იმერულად

უხორცო წვნიანი პიტნით

უხორცო წვნიანი პიტნით

სამარხვო დრიანიკი - უკრაინული კერძი...

უკრაინული დრიანიკი

კოლიო - ტრადიციული კერძი, რომელიც შ...

კოლიოს ლეგენდა და კერძის
რეცეპტი

წვნიანი ბრინჯით და ბოსტნეულით

ბრინჯის წვნიანი

ბარდის კატლეტი - მარტივი და იაფი რე...

ბარდის კატლეტი

ნივრის ხიზილალა - გემრიელი ბუტერბრო...

ნივრის ხიზილალა

მაიონეზის სამარხვო ტორტი

მაიონეზის ტორტი (სამარხვო)