ყაბაყის მომზადება - უნგრული რეცეპტი
12:00 ორშ. 12 ივლისი, 2021 წელი
ამ კერძისთვის საჭირო ინგრედიენტები სახლში ყოველთვის მოიძებნება, თანაც რაც არ უნდა „ეცადოთ“, ეს კერძი უგემური მაინც არ გამოგივათ.
საჭირო პროდუქტი:
- ყაბაყი - 1 ცალი
- ხახვი - 1 ცალი
- სტაფილო - 1 ცალი
- ნიორი - 1 კბილი
- არაჟანი - 2 ს/კ
- ზეითუნის ზეთი - 2 ს/კ
- წიწაკა ჩილი - ნახევარი
- ლიმონის წვენი - ½ ჩ/კ
- ორეგანო - 1 მწიკვი
- შავი პილპილი - ½ ჩ/კ
- მარილი - გემოვნებით
- ოხრახუში - 0.5 კონა
- ბაზილიკი (მწვანე რეჰანი) – 0.25 კონა
მომზადების წესი:
1. ყაბაყი გარეცხეთ და გათალეთ, ჯერ თხელ და მრგვალ ნაჭრებად დაჭერით, შემდეგ კი - თითოეული 4-ად. ღრმა ჯამში ჩაყარეთ, ლიმონის წვენი მოასხით და აურიეთ.
2. გაფცქვენით ხახვი და ალყა-ალყა დაჭერით. სტაფილო გარეცხეთ, გაასუფთავეთ და მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. ნივრის კბილი მსხვილად გაჭერით.
3. ჩილის გამოაცალეთ თესლი და წვრილად დაჭერით. ტაფაზე გააცხელეთ ზეთი, დაყარეთ ხახვი და მოთუშეთ. დაამატეთ სტაფილო და კიდევ 2-3 წუთი მოშუშეთ. შემდეგ დააყარეთ ყაბაყი და კიდევ 5 წუთი დატოვეთ ცეცხლზე (სანამ არ დარბილდება). დაამატეთ ჩილი, ნიორი და სანელებლები.
4. გარეცხეთ და გააშრეთ ოხრახუში, დაჭერით წვრილად და დაამატეთ ბოსტნეულს. დაბოლოს, დაამატეთ არაჟანი, ორეგანო, ბაზილიკი და მარილი. შუშეთ კიდევ 5 წუთი. მზა კერძს შეგიძლიათ კამაც მოაყაროთ.
გემრიელად მიირთვით!
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან