სამარხვო რეცეპტები

სამარხვო დრიანიკი - უკრაინული კერძი კარტოფილითა და კამით

fun time

12:00 კვი. 27 თებერვალი

უკრაინული დრიანიკი
14
დაკოპირებულია

დრიანიკი უკრაინული კერძია და, როგორც წესი, მას კარტოფილით, არაჟნითა და კვერცხით ამზადებენ, თუმცა დღეს სამარხვო ვარიანტს შემოგთავაზებთ - მისი მომზადება ძალიან მარტივია, ხოლო გემო - დაუვიწყარი.

სამარხვო დრიანიკის რეცეპტს მზარეული ალექსანდრე კოშკელოვი გვიზიარებს.

სამარხვო დრიანიკის მოსამზადებლად საჭირო ინგრედიენტები:

  • კარტოფილი - 3 ცალი;
  • პურის ფქვილი - 4 ს/კ;
  • სამარხვო მაიონეზი - 50 გრ;
  • ნიორი - 2 კბილი;
  • კამა - 50 გრ;
  • მარილი და შავი პილპილი - გემოვნებით.

მომზადების წესი:

უმი კარტოფილი გახეხეთ მსხვილად. შემდეგ კი აუცილებლად გაწურეთ. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, დაამატეთ პურის ფქვილი და ხელით კარგად მოზილეთ, ისე რომ სქელი და მკვრივი მასა მიიღოთ.
ბოლოს მიეცით მრგვალი ფორმები და კარგად გაცხელებულ ტაფაზე ზეთში შეწვით ორივე მხრიდან.

სანამ, დრიანიკები შეიწვება, შეგიძლიათ, სოუსი მოამზადოთ: მაიონეზს დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და წვრილად დაჭრილი კამა. კარგად გადაურიეთ და შემწვარ დრიანიკებთან ერთად გემრიელად მიირთვით.

შენიშვნა:

დრიანიკის შესაწვავად, ტაფა კარგად გააცხელეთ, ხოლო როგორც კი კატლეტებს დააწყობთ, ცეცხლს ოდნავ ჩაუწიეთ;

დრიანიკის შეწვის დროს ტაფას თავსახური არ დააფაროთ;

ზემოჩამოთვლილი ინგრედიენტებით, დაახლოებით, 10 ცალი სამარხვო დრიანიკი გამოცხვება;

დრიანიკის მოსამზადებლად 20 წუთი საკმარისია.

🔸 ასევე, სცადეთ:

სამარხვო ტოლმა - ჯანსაღი და ნოყიერი კერძი

მაიონეზის სამარხვო ტორტი



სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

ყაბაყის მწნილი სტერილიზაციის გარეშე

ყაბაყის მწნილი
სტერილიზაციის გარეშე

მწვანე ლობიო ნიგვზით იმერულად

მწვანე ლობიო ნიგვზით
იმერულად

ბოსტნეულის კატლეტი - დაბალკალორიული...

ბოსტნეულის კატლეტი

უხორცო წვნიანი პიტნით

უხორცო წვნიანი პიტნით

კოლიო - ტრადიციული კერძი, რომელიც შ...

კოლიოს ლეგენდა და კერძის
რეცეპტი

წვნიანი ბრინჯით და ბოსტნეულით

ბრინჯის წვნიანი

ბარდის კატლეტი - მარტივი და იაფი რე...

ბარდის კატლეტი

ნივრის ხიზილალა - გემრიელი ბუტერბრო...

ნივრის ხიზილალა

მაიონეზის სამარხვო ტორტი

მაიონეზის ტორტი (სამარხვო)