ბროკოლი თუ ყვავილოვანი - რომელი უფრო სასარგებლოა და ვისთვის?
12:32 პარ. 28 იანვარი, 2022 წელი
ადრე თეთრთავიან კომბოსტოს ბოსტნეულის მეფედ და ვიტამინებისა და მინერალების ერთადერთ შეუცვლელ წყაროდ მიიჩნევდნენ. მაგრამ დღეს უკვე გაირკვა, რომ არსებობს თითქმის 100 სახეობის კომბოსტო, რომლებიც გაცილებით სასარგებლოა, ვიდრე თეთრთავიანი: პეკინის, ბრიუსელის, წითელთავიანი, ბროკოლი, ფერადი კომბოსტო და სხვ. ამ სახეობებში ყველაზე გამორჩეულია კომბოსტოს ორი სახეობა - ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო. ამ ორ ბოსტნეულს შორის უამრავი სხვაობაა, როგორც შემადგენლობაში, ისე, სასარგებლო თვისებებში, მომზადების წესებსა და ფერებშიც კი.
მაშ ასე, რომელი უფრო სასარგებლოა - ბროკოლი თუ ყვავილოვანი კომბოსტო?
კომბოსტოს ორივე სახეობა სასარგებლოა ორგანიზმისთვის
👉 ყვავილოვანი კომბოსტოს სარგებლობა:
- ადვილი გადასამუშავებელია, ამიტომ საუკეთესო საკვებია მათთვის, ვისაც კუჭ-ნაწლავის დაავადებები აწუხებს;
- აფერხებს კანის ანთებითი პროცესების განვითარებას;
- აძლიერებს ნაღვლის გამოყოფას, უზრუნველყოფს ნაწლავის რეგულარულ დაცლას;
- თუ რეგულარულად ჩართავთ რაციონში, მინიმუმამდე დაიყვანთ სარძევე ჯირკვლისა და პროსტატის კიბოს განვითარების რისკს;
- თერმული დამუშავების შემდეგაც ინარჩუნებს ვიტამინების უმეტეს ნაწილს. დიდი რაოდენობით კალიუმსა და კალცს შეიცავს.
👉 ბროკოლის სარგებლობა:
- განსაკუთრებით რეკომენდებულია მათთვის, ვისაც გულის უკმარისობა და ნერვული სისტემის დარღვევა აქვთ;
- დადებითად მოქმედებს სისხლის შემადგენლობაზე;
- ჰიპოალერგიულია;
- მიიჩნევა ერთ-ერთ საუკეთესო ანტისკლეროზულ საშუალებად;
- მის შემადგენლობაშია ფოლიუმის მჟავა და ამიტომ განსაკუთრებით სასარგებლოა ორსულთათვის;
- შეგიძლიათ, მიირთვათ უმად. განსაკუთრებით სასარგებლოა უზმოზე.
კომბოსტოს ორივე სახეობა იდეალურია ჭარბი წონის პრობლემის მოსაგვარებლად.
ასევე დაინტერესდებით 🔰
შემწვარი ბოსტნეული მოხარშულზე სასარგებლოა - ესპანელი მეცნიერების აღმოჩენა!
როგორ მოვხარშოთ მუხუდო სწორად - ამ მეთოდით სასარგებლო თვისებებს შეინარჩუნებს
ნიორის სასარგებლო თვისებები - გადაჭარბებულია თუ მართლა რეალობაა?
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან