ჩიტის რძე ბეზეთი - ცივი დესერტი ჭიქებში
12:00 ორშ. 30 მაისი, 2022 წელი
თუ ზაფხულის ცხელ დღეებში გახურებულ გაზქურასთან ტრიალი დიდად არ გხიბლავთ, მაგრამ გემრიელი დესერტის მომზადება გსურთ, მაშინ გირჩევთ, დაინტერესდეთ „ჩიტის რძის“ ამ რეცეპტით, რომელსაც გამოცდილი კულინარი მანანა ვაჭარაძე გვთავაზობს.
მაშ ასე, დავიწყოთ:
მოქმედება 1-ლი:
ჟელატინი - 1 სუფრის კოვზი
წყალი - 1 ჩაის ჭიქა
ჟელატინს დაასხით წყალი და ნახევარი საათი გააჩერეთ.
ნახევარი საათის შემდეგ დაბალ ცეცხლზე დაადგით და განუწყვეტლივ ურიეთ. როგორც კი ადუღებას დააპირებს, ჯამი ცეცხლიდან გადმოდგით.
მოქმედება მე-2:
კვერცხის ცილა - 6 ცალი
შაქარი - 1,5 ჭიქა
ვანილი - 2 გრ.
კვერცხის ცილები მოათავსეთ ჯამში და მიქსერით მყარი კონსისტენციის მასის მიღებამდე ათქვიფეთ.
თქვეფის შეუჩერებლად, ნელ-ნელა დაუმატეთ შაქარი, ვანილი და გამდნარი ჟელატინი.
ჩაასხით სასურველი ზომისა და ფორმის ჭიქებში და 2 საათით მაცივარში შედგით.
მოქმედება მე-3
კარაქი - 50 გრ.
შავი შოკოლადი - 100 გრ.
შავი შოკოლადი დატეხეთ და პატარა ჯამში ჩაყარეთ.
დაუმატეთ კარაქი და ძალიან დაბალ ცეცხლზე, განუწყვეტელი მორევით გაადნეთ.
მოქმედება მე-4
მაცივრიდან გამოიღეთ გაციებული ბეზე, მოასხით გამდნარი შოკოლადი და ნახევარი საათით ისევ მაცივარში შედგით.
შენიშვნა: შეგიძლიათ, მზა ჩიტის რძეს დაჭრილი მარწყვი, ალუბალი ან ნებისმიერი სხვა ხილი მოაწყოთ.
გემრიელად მიირთვით!
ესეც სცადეთ:
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან