დესერტი

ღუმელში შემწვარი კომში თხილით

fun time

18:22 კვი. 19 ნოემბერი, 2023 წელი

შემწვარი კომში

14
დაკოპირებულია

ეს არის დესერტი, სადაც სურნელოვანი კომში და გემრიელი თხილი ერთად დაუვიწყარ გემოს ქმნიან. შემოდგომის ამ არომატული ნუგბარის დასამზადებლად სულ რამდენიმე წუთი დაგჭირდებათ. 

 

საჭირო პროდუქტი:

  • მწიფე კომში – 4 ც.
  • ქიშმიში – 100 გ
  • ნიგოზი – 100 გ
  • მწიკვი დაფქული დარიჩინი
  • შაქრის პუდრა – 1 ჩ.კ.
  • 1 ლიმონის წვენი და ცედრა
  • თაფლი – 2 ს.კ. ლ.

მომზადების წესი:

კომში კარგად გარეცხეთ, ამოაჭერით გულები და ცივ წყალში ჩადეთ.

თხილი დაჭერით, ქიშმიში გარეცხეთ და გააშრეთ. თაფლი, თხილი, ქიშმიში, დარიჩინი, ლიმონის ცედრა და წვენი კარგად აურიეთ და მიღებული შიგთავსით კომშის გული შეავსეთ.

ღუმელი 180°C-ზე გააცხელეთ. ხილი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ, ზემოდან ფოლგა დააფარეთ და 40–50 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ.


გამოცხობამდე რამდენიმე წუთით ადრე ფოლგა მოხსენით, ღუმელიდან გამოღების შემდეგ კი შაქრის პუდრა მოაყარეთ.

გემრიელად მიირთვით!

ესეც დაგაინტერესებთ:

კომშის 6 თვისება, რომლის შესახებ ბევრმა არ იცის

კომშის ჯემი ზამთრისთვის - არომატული და სასარგებლო

გამომცხვარი გოგრა - ბრინჯით და გარგარის ჩირით


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

მოჭიქული წაბლი - როგორ მოვამზადოთ ს...

მოჭიქული წაბლი

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

ყურძნის მურაბა „იზაბელა“

კარალიოკის მურაბა

კარალიოკის მურაბა

საზამთროს მურაბა დარიჩინით - გემო,...

საზამთროს მურაბა
დარიჩინით

ატმის წვენი ზამთრისთვის - მაცოცხლებ...

ატმის წვენის მომზადება

ნაღების ნაყინი - მოამზადეთ სახლში

ნაღების ნაყინი

ჟოლოს უშაქრო მურაბა - გემრიელი და ს...

ჟოლოს უშაქრო მურაბა

უნაზესი ალუბლის ტარტი - გემო, რომელ...

ალუბლის ტარტი

სახლის ლიმონათი პიტნით - გამაგრილებ...

სახლის ლიმონათი პიტნით