დესერტი

ღუმელში შემწვარი კომში თხილით

fun time

18:22 კვი. 19 ნოემბერი, 2023 წელი

შემწვარი კომში

14
დაკოპირებულია

ეს არის დესერტი, სადაც სურნელოვანი კომში და გემრიელი თხილი ერთად დაუვიწყარ გემოს ქმნიან. შემოდგომის ამ არომატული ნუგბარის დასამზადებლად სულ რამდენიმე წუთი დაგჭირდებათ. 

 

საჭირო პროდუქტი:

  • მწიფე კომში – 4 ც.
  • ქიშმიში – 100 გ
  • ნიგოზი – 100 გ
  • მწიკვი დაფქული დარიჩინი
  • შაქრის პუდრა – 1 ჩ.კ.
  • 1 ლიმონის წვენი და ცედრა
  • თაფლი – 2 ს.კ. ლ.

მომზადების წესი:

კომში კარგად გარეცხეთ, ამოაჭერით გულები და ცივ წყალში ჩადეთ.

თხილი დაჭერით, ქიშმიში გარეცხეთ და გააშრეთ. თაფლი, თხილი, ქიშმიში, დარიჩინი, ლიმონის ცედრა და წვენი კარგად აურიეთ და მიღებული შიგთავსით კომშის გული შეავსეთ.

ღუმელი 180°C-ზე გააცხელეთ. ხილი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე მოათავსეთ, ზემოდან ფოლგა დააფარეთ და 40–50 წუთის განმავლობაში გამოაცხვეთ.


გამოცხობამდე რამდენიმე წუთით ადრე ფოლგა მოხსენით, ღუმელიდან გამოღების შემდეგ კი შაქრის პუდრა მოაყარეთ.

გემრიელად მიირთვით!

ესეც დაგაინტერესებთ:

კომშის 6 თვისება, რომლის შესახებ ბევრმა არ იცის

კომშის ჯემი ზამთრისთვის - არომატული და სასარგებლო

გამომცხვარი გოგრა - ბრინჯით და გარგარის ჩირით


სიახლეები ამავე კატეგორიიდან

არაჟნის მოხარშული კრემი

არაჟნის მოხარშული კრემი

ცივი კრემი შესქელებული რძით

ცივი კრემი შესქელებული
რძით

ნამცხვარი „ენა“ - სწრაფი დესერტი

ნამცხვარი „ენა“ - სწრაფი
დესერტი

როგორ მოვამზადოთ შვრიის რძე?

როგორ მოვამზადოთ შვრიის
რძე?

სამარხვო დესერტი — შოკოლადის მაფინე...

სამარხვო დესერტი —
შოკოლადის მაფინები

ხაჭოს ორცხობილები - ყველაზე მარტივი...

ხაჭოს ორცხობილები

როგორ მოვამზადოთ ნიგვზის რძე?

ნიგვზის რძე

პანა კოტა ფორთოხლით - მსუბუქი საახა...

პანა კოტას რეცეპტი

ტრადიციული ინგლისური საშობაო კექსი...

საშობაო კექსი