ვეგანური ტომატის წვნიანი კუსკუსით
14:53 ოთხ. 19 მარტი

ძირითადად, კუსკუსისგან გარნირებს ამზადებენ, თუმცა ჩვენ გემრიელი ვეგანური წვნიანის მომზადებას გთავაზობთ. ის მხოლოდ ვეგანებს კი არა, ჯანსაღი და გემრიელი საკვების მოყვარულებსაც ძალიან მოეწონებათ.
საჭირო პროდუქტი:
- კუსკუსი - 100 გრ.
- ბულგარული წიწაკა - 220 გრ.
- ხახვი - 1 ცალი
- სტაფილო - 2 ცალი
- ტომატის პასტა - 60 გრ.
- ნიორი, ზეითუნის ზეთი, პაპრიკა, მარილი, შავი პილპილი, რეჰანი - გემოვნებით
- გასაფორმებლად - ოხრახუში
მომზადების წესი:
ყველა პროდუქტი კარგად გარეცხეთ და გაასუფთავეთ.
წვრილად დაჭერით ხახვი, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა.
დაჭრილი ბოსტეული ქვაბში ჩაყარეთ, მოთუშეთ ცოტაოდენ ზეთში, 10 წუთის განმავლობაში და 2,5 ლ. წყალი დაასხით.
როცა ქვაბში წყალი ადუღდება, კუსკუსი და რეჰანი დაამატეთ. ამის შემდეგ ცეცხლს დაუწიეთ და წვნიანს ტომატის პასტა დაამატეთ.
წვნიანი კიდევ 5-7 წუთი ხარშეთ და ცეცხლიდან გადმოდგით.
წვნიანი ღრმა თეფშზე დაასხით, ოხრახუშით გააფორმეთ და სუფრასთან ბაგეტის ნაჭრებთან ერთად მიიტანეთ.
გემრიელად მიირთვით!
ესეც სცადეთ:
წითელი ოსპის წვნიანი - თურქული მერჯიმეკ ჩორბასის მარტივი რეცეპტი
სიახლეები ამავე კატეგორიიდან